Хроно диета – ручек

За ручек се препорачува консумирање на животински протеини ( или некои други видови протеини) или зеленчук ( варено или во форма на салата). Веќе спомнавме дека до варење на зеленчукот се зголемува нивниот гликемијски индекс.

 

За разлика од појадокот, ручекот не треба да биде обилен, потребно е само да ви ја намали гладта до следниот оброк. Пожелно е да не се мешаат протеини и јаглено-хидрати. Трудете се не внесувате премногу маснотии за време на ручекот.

Можете да јадете: свинско, јунешко, јагнешко ( но без леб).

Заклучок: Не е дозволено мешање на протеини и јаглено – хидрати.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *