Со една состојка против лошиот здив

Како да се справите со лошиот здив и каменецот на вашите заби?

Еден од старите лекови кој ви помага во излечувањето на кожните болести, артритис, астма, главоболка, неурамнотеженост на хормоните, инфекциите, проблемите со црниот дроб. Тој ист лек ќе го подобри и вашето здравје на устата и ќе ги направи забите помалку чувствителни.

Она што е посебно за овој лек е тоа што може и да ви ги обели и вашите заби.

Станува збор за маслата. Масла на база на кокос, сусам или маслинка. Со нив треба да направите премивка на устата од 20 минути. Најдобро е оваа метода да ја правите во утринските часови пред нешто да појадувате или пред нешто да испиете.

Со овој лек сигурно ќе си помогнете да имате свеж здив и да ја исчистите вашата уста од бактериите.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *