Ова лето во тренд се сандалите од деведесеттите

Постојат некои трендови во светот на сандалите кои никогаш не излагаат од мода, како на пример минималистичките со две ременчиња.

Midriff matinee 🌞 feat. @mango #mango #mangogirls

A post shared by Camille Charriere (@camillecharriere) on

 

Но, оваа година се врати еден потполно неочекуван модел кои ги преплавија инстаграм „IT“ девојки  се наметна како водечки тренд оваа сезона.

Salée 💗💙

A post shared by Jeanne (@jeannedamas) on

Ова лето клучен детаљ на сандалите е квадратниот врв, а таков облик последен пат беше во мода во деведесеттите кој до оваа сезона остана заборавен и покрај толку поминатите години.

Љубителките на серијата Сексот и градот сигурно се присетија на Carrie Bradshaw, која ги обожаваше, но високите и тенките потпетици какви што носеше таа повеќе не се толку во фокус и нивните модерни варијанти доаѓаат и со стабилни блок петици.

“Stuck in traffic” ☝🏼🤨 — tag that friend

A post shared by Camille Charriere (@camillecharriere) on

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *