Најдобриот лек за здраво срце и мозок е бесплатен и достапен на сите

Во овој момент, ритамот на вашето срце и мозок се синхронизира, создавајќи состојба која научниците ја нарекуваат кохеренција…

Постои едноставен, евтин и достапен на сите лек за подмладување и сите го носиме со себе!

Станува збор за благодарноста, длабоката и искрената емоција која помага на вашиот мозок и целиот организам да остане здрав.

Секој пат кога сте благодарни, кога искрено ќе пофалите туѓо достигнување и кога позитивно размислувате, ритамот на срцето и вашиот мозок се синхронизира, создавајќи состојба која научниците го нарекуваат кохеренција.

Кохеренцијата е всушност може да се измери со помош на софистицирана опрема која покажува точна  интеракција помеѓу срцето, мозокот и нервниот систем Истражувањата покажуваат дека благодарноста го зголемува производството на хормонот DHEA, кој се нарејува и „хормон на младоста“, бидејќи го спречува стареењето.

Со велењето благодарам појасно и размислувате. Мозокот квалитетно ги обработува информациите и ги зголемува своите капацитети. Работата на срцето се нормализира, нивото на стрес се намалува, а позитивното размислување ги брише траговите на стрес, лутина и фрустрација.

Поради сево ова, бидете позитивни и благодарни секој ден. Секој може да пронајде барем една причина поради која може да биде позитивен и благодарен. Веднаш ќе ви возврати вашиот организам и тоа на најдобар начин.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *