Леб со свинска маст и црвен пипер

Кога зборуваме за локална  и индустриска храна, многумина често се сеќаваат на време кога немаше потреба внимателно да ги прочитате декларациите и кога храната беше далеку поприродна.

Поради ова, многумина се сеќаваат на времето кога нивните баби и дедовци им служеа како врвен третман со леб покриен со свинско маснотии и „посеан“ со бибер.

– Парче леб со свинска маст  и црвен пипер е поздрава диета од млечното чоколадо за едно дете – објаснуваат педијатрите.

Кој не знае како изгледа, пробајте и со малку креативност, оваа храна може да изгледа многу имагинативна.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *