Колку вода треба да пиете во однос на тежината?

Организмот да функционира како што треба, потребна е одредена количина на вода да консумираме секој ден. Ако тоа не го практикуваме, може да дојде до слабеење на некои витални функции па дури до сериозни заболувања.

Некои велат дека потребни се 2 литри дневно, некои велат дека не мора тоа да биде вода битно е да биде течност, но ниеден сок или друг напиток неможе да ја замени водата.

Доколку водата ви е невкусна, ставете во неа парчиња краставица или исцедете лимон и водата ќе биде многу вкусна.

Бенефити од коктелот вода – краставица

Колку треба точно треба да пиете дневно зависи од вашата тежина. Погледнете ја табелата.

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *