Две состојки за намалување на масните наслаги

Лошата  исхрана и недостатокот на физичка активност, како и зголемените маснотии во крвта се најчестите проблеми денес.

Понекогаш доколку имате покачени маснотии во крвта  може да се забележи и масното ткиво, жолта боја во форма на плочки или јазличиња  на горните очни капаци или други делови од телото, за жал, во почетокот на болести обично нема други симптоми.

Состојки:

– Смокви

– Домашен јаболков оцет

Подготовка:

Лекот направете го навечер за да го испиете наутро. Земете три суви смокви, и добро избоцкајте се со чепкалка за заби од сите страни, а потоа вметнете ги во стаклен сад во кој веќе сте ставиле 2 dcl  домашен јаболков оцет.

Ако сте ги ставиле во вечерните часови во 20 часот, тогаш јадете ги наутро во 8 часот. Остатокот од оцетот немојте да го фрлате следната ноќ повторно ставете 3 смокви подготвени во истиот начин.

Тие  2 dcl на оцет користете го седум дена, а на осмиот ден, ставете нови  2 dcl оцет и процесот се повторува уште една недела.

Значи, третманот трае околу 14 дена. Со овој рецепт, придржувајте се до здрава исхрана и зголемете ја вашата физичка активност.

По половина месец користење на напитокот направете крвна слика.